Na ciekawy event kulinarny zapraszają Pałac Ławica oraz Stowarzyszenie Kucharze bez Granic. Odbędzie się on już w najbliższą w sobotę, 7 sierpnia br. Start o godz. 10.00.
Śniadanie serwowane z grilla przygotowane z produktów regionalnych ziemi kłodzkiej na dziedzińcu Pałacu Ławica, to propozycja na sobotnie przedpołudnie dla wszystkich miłośników dobrego jedzenia. Potrawy zostaną przygotowane na Grillu Ofyr, który dzięki temu, że jest opalany wyłącznie drewnem, nadaje wyjątkowy smak potrawom. Gotować będą członkowie stowarzyszenia Kucharze bez Granic, z Marcinem Bożkiem na czele, a udział w degustacjach jest bezpłatny, dzięki dofinansowaniu z Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich – ” Europa Inwestująca w Obszary Wiejskie ” oraz Lokalnej Grupie Działania Kłodzka Wstęga Sudetów pn. Promowanie produktów ziemi Kłodzkiej, poszerzenie wiedzy na temat żywności ekologicznej naszego terenu, szkolenia i pokazy gastronomiczne zgodne z założeniem LGD.”
Impreza będzie trwała od godz. 10.00 do 13.00 na dziedzińcu Pałacu Ławica.